Volkswagen a ridicat oficial cearşaful de pe cea mai importantă noutate a gamei proprii în acest început de an, la Salonul de la Geneva. Cel mai nou model se numeşte VW Arteon şi este un coupe cu patru uşi care se va poziţiona în gamă deasupra lui Passat.

Potrivit site-ului automarket.ro, Volkswagen Arteon îşi propune să se aşeze în gama mărcii germane deasupra actualului Passat, înlăturând astfel din portofoliul brandului un alt model considerat interesant: Passat CC sau doar CC, aşa cum a fost el cunoscut în cea mai recentă generaţie.

Frate de platformă cu Passat, noul Arteon reprezintă viziunea Volkswagen legată de un coupe cu patru uşi dedicat familiştilor, fiind cu aproape 10 centimetri mai lung decât Passat. De asemenea, noul model este mai lat cu 4 centimetri, dar mai scund cu 2.8 centimetri.

Automarket mai notează că designul noului Arteon nu este noutate absolută pentru Volkswagen, fiind inspirat masiv din cel al conceptului Coupe GTE Concept, pe care germanii l-au prezentat oficial la ediţia 2015 a Salonului Auto de la Geneva.

Pe interior, noul VW seamănă foarte bine cu Passat.

În ce priveşte motorizările, noul VW Arteon oferă motoare cunoscute deja din gama lui Passat sau a noului Golf facelift. Noul 1.5 TSI de 150 CP este opţiunea de intrare în gamă, aceasta fiind acompaniată de un 2.0 TSI de 190 CP şi de o versiune "nervoasă" de 280 CP a acestui motor, aceasta din urmă fiind dotată şi cu tracţiune integrală 4Motion. 

În gama diesel, clienţii vor putea miza pe trei versiuni ale motorului TDI de 2.0 litri: 150 CP, 190 CP şi 240 CP, ultimul în variantă biturbo. Ultimele două primesc şi tracţiune integrală, mai arată site-ul automarket.ro.