Locuitorii din Popeşti se plâng de felul în care a ajuns drumul judeţean 191 B, care traversează comuna, acesta fiind plin de gropi şi de noroaie, în condiţiile în care şefii Consiliului Judeţean s-au lăudat anul trecut că repară drumurile din Bihor, aşternând asflat pe zeci de kilometri.

Unul dintre bihorenii afectaţi de situaţie a trimis BIHOREANULUI fotografii care arată starea dezastruoasă a acelui drum şi a precizat că cei mai afectaţi sunt locuitorii din Budoi şi cei din Vărzari, unde, pe lângă gropi, pe drum mai rămân şi reziduuri de cărbuni de la autocamioanele care le transportă în acea zonă.

"Drumul e rău. Am făcut sesizări către Consiliul Judeţean Bihor să identifice şi să soluţioneze această problemă. Nimeni nu face nimic. Suntem convinşi că dacă lucrurile vor continua astfel, drumul judeţean DJ191B va deveni impracticabil începând din această primăvară, iar oamenii vor ajunge să fie complet izolaţi de lume. Nici in comuna Suplac drumul judeţean nu arată mai bine. Comuna Tăuteu a fost asfaltată anul trecut cu asfalt nou, chiar dacă n-au fost gropi, iar comuna Popeşti şi Suplac se doar plombează cu asfalt ce ţine maxim 2 luni", s-a plâns bihoreanul Iuhaneac Miroslav.

Întrebat de BIHOREANUL din ce motive Consiliul Judeţean a lăsat DJ191B să ajungă în acest stadiu, dar şi ce măsuri se vor lua, purtătorul de cuvânt al instituţiei Adrian Simon a transmis, în scris, că drumul a fost afectat doar în această iarnă.

"Drumul judeţean 191B din zona Popeşti, într-adevăr a fost afectată în această iarnă din cauza soluţiilor şi materiilor anti deapant, momentan fiind într-o stare ce necesită reparaţii", a precizat Simon.

El a mai spus că nu se ştie, deocamdată, când va fi reparat drumul: "În privinţa lucrărilor ce urmează să se deruleze în cadrul programului de reparaţii / plombări pentru anul în curs a drumurilor judeţene ce au fost afectate în această iarnă, urmează să se ia decizia calendarului de lucrări cât de curând, iar lucrările în sine vor demara după adoptarea bugetului instituţiei".

În vara anului trecut, după ce CJ Bihor a anunţat că toarnă asfalt pe 50 de kilometri de drumuri, liderul opoziţiei, Ionel Avrigeanu, a acuzat că instituţia aruncă banii pe drumuri aflate în stare bună, însă nu le repară pe cele "catastrofale", lucru care nu s-a întâmplat nici până acum.