Febra pregătirilor pentru Paşte i-a afectat peste măsură pe unii primari din România. Iepuri supradimensionaţi, ouă care atârnă din copaci sau lumânări uriaşe au răsărit în mijlocul mai multor oraşe.

La Tecuci, de pildă, localnicii fac mişto de lumânarea cu patru ouă şi beculeţe ce seamănă cu sârma ghimpată, decoraţiune pusă de primărie în mijlocul oraşului. "Calitatea" decoraţiunii i-a dezamăgit însă pe locuitorii din Tecuci. Numeroşi internauţi s-au revoltat faţă de ornamentul din imagine, amplasat în faţa catedralei din localitate.

La Blaj, în judeţul Alba, ouă colorate au fost atârnate în copaci, cheltuială totală a primăriei fiind de 8.000 de lei. "În jur de 80% sunt din anii anteriori. 20-25% cumpărăm pentru că se mai fură, se mai strică. Aşa facem şi cu iluminatul de Crăciun. Adăugăm în fiecare an la zestrea din anul anterior", a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar pentru gandul.info.

Edilii din Timişoara au fost mai neinspiraţi: au pus în centrul urbei iepuri vii în ţarcuri, ca să bucure ochii timişorenilor. Câteva zile mai târziu, însă, iepurii fie au fost furaţi, fie au murit.

Municipalitatea din Bistriţa nu a alocat anul acesta bani de la buget pentru ornamentele de sărbători. Decoraţiunile folosite au fost făcute în anii anteriori. În oraş au fost amplasate în jur de 12 ouă de doi metri, din fibră de sticlă, pictate de elevii unui liceu de artă din localitate.

"În urmă cu patru ani le-am făcut. Am fost primii din ţară. Le-am făcut împreună cu elevii de la Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba, de la noi din Bistriţa. Mai avem merele, tot aşa, mere gigant, care rămân în permanenţă şi pe care le-am făcut în urmă cu doi, trei ani şi struţii, care sunt tot aşa, cu specific", a declarat pentru gândul Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa.

Cei şase struţi sunt tot din fibră de sticlă şi au o înălţime de circa 1,5 metri.