Fiecare a sărbătorit Ziua Naţională în felul său: cu cântece patriotice, cu defilări zgomotoase, cu fasole la ceaun şi un pahar de vin roşu sau, pe reţele sociale sau în natură, ori, pur şi simplu, printr-o binemeritată relaxare, acasă, cu familia sau cu prietenii. Ce au făcut micii patrioţi ai Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 din Tinca, a ţinut să ne arate educatoarea Adina Țiț.

Micii patrioți ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 1 Tinca au sărbătorit, vineri, împreună cu doamnele educatoare Țiț Adina și Laza Georgiana și cu sprijinul doamnei director Drimbe Monica, Ziua Națională a României.

Îmbrăcați cu toții în straie populare au desfășurat un program artistic într-un cadru de poveste, special creat de doamnele educatoare cu sprijinul părinților.

Au dansat "Purta fetelor de la Căpâlna", au cântat Imnul României, "Doamne ocrotește-i pe români" și un colind special care reprezintă uniunea regiunilor României în pragul sărbătorilor sfinte "Din toată țara venim", 1 Decembrie fiind ziua în care preotul cântă colinde în sfânta biserică.

La finalul programului artistic, preșcolari împreună cu părinții și invitații au degustat produse tradiționale românești, precum plăcintă românească, cozonaci și sirop de soc și au încins o horă întru celebrarea bucuriei Marii Uniri din 1918.

La mulţi ani, România!

Profesor învățământ preșcolar
Adina Țiț