Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar fi scăpat de un dosar penal, după ce prietenul acesteia, fostul prim procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Kovesi este suspectată că, în vremea în care era Procuror General al României, l-a ajutat pe prietenul ei, dar nu i-a reuşit, să favorizeze firma Atlassib în justiţie.

Pentru a-şi demonstra acuzaţiile, site-ul Lumea Jusiţiei (luju.ro) citează inclusiv stenograme din dosarul de condamnare a lui Apostu la 5 ani de închisoare cu executare, după ce a primit spre folosinţă două autoturisme Audi de la afaceristul Ilie Carabulea, patronul Atlassib, în scopul intervenirii pe lângă Procurorul General al Romaniei, care la vremea respectivă era Kovesi.

Potrivit sursei citate, Apostu fusese învăţat chiar de tatăl lui Kovesi, Ioan Lascu, fost prim procuror la Parchetul Mediaş, cum "să ducă un memoriu Procurorului General Laurei Kovesi, pentru promovarea unui recurs în interesul legii în favoarea firmei Atlassib a afaceristului Ilie Carabulea, prieten la toartă cu Apostu".

"Tovarăşu ILIE şi CARABULEA mă tot bate la cap, că el ar vrea să se ducă în audienţă la Bucureşti. Şi zic: nu ştiu, frate. Nu ştiu dacă e-n ţară", i-a zis Apostu lui Lascu într-un pasaj din stenogramele ce redau o discuţie între cei doi. "Nu ştiu. Nici eu n-am vorbit de-o săptămână cu ea şi nu ştiu dacă primeşte în audienţă. Ştii tu cum e cu CARABULEA şi SIBIU şi chestii", i-a răspuns Ioan Lascu. "Să trimită un memoriu acolo şi gata. Sigur că da, e mai bine aşa!", îl învăţa Lascu pe şpăgar.

"Din păcate, însă, pentru stabilirea adevărului, judecătorii nu au fost sesizaţi de DNA şi în privinţa faptelor Laurei Kovesi şi ale tatălui acesteia", arată luju.ro, astfel încât magistraţii "nu s-au putut pronunţa dacă aceştia au comis o faptă penală, în raport de rezultatul infracţiunii comise de Apostu. Şi anume pe faptul că, în realitate, recursul în interesul legii a fost promovat de Laura Kovesi şi a fost respins de Secţiile Unite ale Înaltei Curţi".

De altfel, Kovesi, acum şefa DNA, nu a explicat niciodată public cum a ajuns în acest scandal.