Liceenii de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul au apelat la muzeografi, floriști și psihologi, pentru a încerca să răspundă unei întrebări importante: cum pot cultiva pacea în viața lor?

În cadrul unui proiect derulat de școala lor și Asociația HWPL din Coreea de Sud, care militează pentru promovarea păcii în lume, elevii din două clase de liceu au organizat și participat la o masă rotundă la Casa Darvas-La Roche, unde au dezbătut problema cultivării păcii în viața lor.

În mijlocul unei expoziții imersive din Muzeul Art Nouveau, al cărui parter a fost decorat cu aranjamente florale și colivii cu păsări, liceenii au tras prima concluzie: sunetele naturii și cultura Art Nouveau pot contribui la cultivarea păcii, prin starea de liniște pe care o creează.

Apoi, discutând cu psihologa Elena Marcu, liceenii au mai înțeles că liniștea personală este esențială pentru a trăi în armonie cu ceilalți. „Nu-i putem schimba pe ceilalți, schimbarea lor ar presupune un efort mult prea mare comparativ cu conștientizarea noastră și armonizarea noastră cu ei și contextele care ne înconjoară”, le-a spus Elena Marcu.

De la florista care a realizat expoziția din Casa Darvas-La Roche, elevii au aflat despre cât de important este să-ți faci meseria cu dragoste, ceea ce îți asigură pacea interioară.

Activitatea liceenilor de la Colegiul Mihai Viteazul a fost una de tip „blended learning”, adică o lecție ținută într-un spațiu non-formal, cu mai mulți specialiști din diferite domenii, care îi ajută pe elevi să descopere perspective diverse.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!