Manichiura cu gel și manichiura acrilică sunt printre cele mai populare tipuri de manichiuri. Sunt preferatele multor femei pentru că impresionează prin aspectul lor impecabil, pentru că oferă frumusețe mâinilor, dar mai ales pentru că rezistă adesea mai mult de 2-3 săptămâni, ceea ce nu se poate spune despre o manichiură efectuată cu ojă tradițională. Dacă doriți să beneficiați de aceste avantaje, puteți opta pentru un serviciu de manichiură efectuat de către un tehnician cu experiență sau puteți investi într-un kit profesional pentru realizarea manichiurii acasă.

Iată care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale fiecărui tip de manichiură:

Manichiura acrilică

Unghiile acrilice sunt în esență unghii false. Mai precis, sunt cele mai populare unghii artificiale. Unghiile acrilice sunt realizate printr-un procedeu desul de complex. O pensulă specială se scufundă într-un monomer lichid și, cât timp este încă în această stare, se va colecta o mică sferă de polimer pulbere. Se va plasa această mică perlă pe unghie și se va modela cu pensula.

Avantajele manichiurii acrilice sunt mai multe la număr. Unghiile obținute sunt foarte puternice, motiv pentru care manichiura acrilică este recomandată persoanelor care efectuează activități foarte solicitante pentru mâini și pentru unghii.

Un alt avantaj este dat de diversitate, asta incluzând mai multe forme și lungimi de unghii, culori și modele. În cele din urmă, manichiura acrilică durează o perioadă destul de îndelungată, adesea chiar și 4 săptămâni. Există, totuși, și o serie de dezavantaje de care trebuie să țineți cont. Dacă unghiile acrilice sunt aplicate incorect, pot provoca infecții și răni, iar unele daune pot fi chiar permanente. Manichiura acrilică implică adesea unghii mai lungi în comparație cu alte tipuri de manichiuri, iar unghiile lungi pot găzdui foarte multe bacterii, fiind necesară o igienă riguroasă.

Manichiura cu gel

Manichiura cu gel este poate cea mai populară manichiură care se efectuează în saloane, însă multe femei o realizează și acasă cu ajutorul unui kit unghii gel complet. Manichiura cu gel presupune aplicarea a trei straturi de produse, fiecare strat fiind uscat cu o lampă UV. Gelul se usucă foarte rapid, iar după finalizarea manichiurii, vă puteți întoarce la sarcinile de zi cu zi fără riscul de a vă deteriora manichiura proaspătă. Avantajul principal al manichiurii cu gel este acela că se realizează mai rapid decât manichiura acrilică, iar gelul se usucă rapid sub lampa UV.

De asemenea, gelul nu are miros, ceea ce este un beneficiu uriaș pentru persoanele sensibile la mirosurile înțepătoare specifice ojelor tradiționale și produselor acrilice.

Dacă gelul este aplicat corect și îndepărtat în mod corespunzător, nu ar trebui să se deterioreze patul unghiei. În ceea ce privește dezavantajele, unele persoane consideră că există riscul ca această manichiură să provoacă cancer de piele sau îmbătrânirea timpurie a pielii, deoarece este implicată o lampă UV. Totuși, acest risc poate fi prevenit fie prin utilizarea unor mănuși fără degete, fie prin aplicarea unui strat generos de cremă cu FPS de cel puțin 50. Alt dezavantaj ar fi cel al îndepărtării gelului. Pentru ca unghia naturală să nu fie deteriorată, se recomandă îndepărtarea gelului doar la salon prin pilire.

(advertorial)