Ministerul Educaţiei a anunţat, marţi, scenariile de funcţionare în fiecare localitate din România. Trebuie reamintit că şcoala va începe miercuri, 5 mai, dar elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a sunt în vacanţă până pe 10 mai.

În Bihor, 55 de unităţi administrativ-teritoriale au rata de infectare peste 1 la mie, ceea ce înseamnă că pot merge fizic la grădiniţă şi la şcoală doar preşcolarii, elevii din clasele primare şi anii terminali.

Printre cele 55 de UAT-uri care sunt în scenariul „galben” se numără oraşele Oradea, Marghita, Salonta, Vaşcău, Săcueni, Ştei şi Aleşd. Aici, elevii din clasele a V-VII şi IX-XI vor continua să înveţe online, de la distanţă.

În schimb, oraşele Beiuş şi Valea lui Mihai, respectiv alte 44 de comune, sunt în scenariul „verde”, ceea ce înseamnă că toţi elevii, indiferent de nivelul la care învaţă, merg la ore.

UPDATE: Aprobate în Comitetul Judeţean

Prezidat de prefectul Dumitru Ţiplea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit, marţi, şi a aprobat scenariile pentru şcolile din Bihor.

CJSU confirmă că, din totalul de 714 unităţi de învăţământ din judeţ, 188 funcționează în scenariul verde), iar 526 în scenariul galben.