Magistratul Cristi Danileţ, fost vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea şi în prezent membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost dat în judecată de părinţii săi pentru plata unei pensii de întreţinere. 

Dezvăluirile au fost făcute miercuri seară, de Mihai Gâdea, la emisiunea "Sinteza Zilei", difuzată de Antena 3. Jurnalistul a citat o soluţie dată de instanţă pe numele lui Danileţ.

Conform sursei citate, părinţii magistratului "nu au venituri şi se află la limita supravieţuirii". "Trăiesc de pe o zi pe alta, iar decizia de a-şi da fiul în judecată, pentru a obţine un venit minim, arată faptul că nepăsarea celui pe care l-au crescut i-a afectat extrem de mult", scrie sursa citată.

Potrivit unei hotărâri dată de judecătoria din Vatra Dornei, în 2009, instanţa a admis cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanţii Danileţ Ioan şi Danileţ Elena. O primă soluţie chiar îl obliga "pe pârâtul Danileţ Vasilică-Cristi la plata în favoarea fiecărui reclamant a sumei de 748 lei lunar cu titlu de pensie de întreţinere reprezentând 1/6 din venitul net realizat lunar, începând cu data introducerii prezentei cereri de chemare în judecată - 19.01.2009 şi până la încetarea stării de nevoie". E drept, documentul specifica însă dreptul la recurs.

Fost vicepreşedinte al Judecătoriei orădene, judecătorul Cristi Danileţ, a fost cunoscut ca un "rebel" care s-a dovedit de-a lungul anilor intransigent cu corupţii, a obţinut un loc în CSM, după ce a candidat în echipă.

Judecătorul Cristi Danileţ are 37 de ani şi o vechime în magistratură de 14 ani. A început la Judecătoria Vatra Dornei, de unde, după examenul de definitivat, s-a mutat la Judecătoria Cluj Napoca, iar în urmă cu 8 ani a fost promovat la Tribunalul Cluj. În perioada 2005-2007 a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, pe funcţia de consilier al ministrului de atunci, Monica Macovei, iar în 2007, odată cu plecarea din funcţie a lui Macovei, Danileţ şi-a înaintat demisia şi s-a întors la Cluj de unde, mai apoi, în 2009, s-a mutat la Oradea, după ce a câştigat concursul pentru funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei.