Primăria le-a reamintit cetățenilor și firmelor locale că au posibilitatea să contribuie la înfrumusețarea zonelor verzi din oraș.

Oricine dorește poate să amenajeze sau să întrețină un spațiu verde din fonduri proprii, iar la schimb să amplaseze gratuit panouri informative, sub formă de reclame.

„Panourile vor conține textul: „Acest spațiu verde a fost amenajat și este întreținut „de persoana fizică/persoana juridică” – sigla companiei – date de contact.  Acestea vor trebui să aibă dimensiunea de 50/100cm, profile din aluminiu și fețe din plexiglas de culoare albă, textul putând fi scris în culorile specifice din sigla companiei. Picioarele de susținere a panoului nu trebuie să depășească 10 cm de la sol”, a transmis Primăria Oradea.

Asemenea înțelegeri pot fi făcute pentru spațiile publice din sensurile giratorii, scuaruri, zone verzi de aliniament stradal etc, fiind reglementate de HCL 627/2021. Doritorii se pot adresa Direcției Tehnice – Compartiment Spații Verzi Urbane, Facilități de Agrement și Sport, la adresa de email: directia.tehnica@oradea.ro sau primarie@oradea.ro, unde vor trebui să lase un număr de telefon de contact.

În prezent, Primăria Oradea are încheiate 60 de asemenea acorduri.

Cea mai mare suprafață, de aproape 10.000 mp, o îngrijește Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, pe Calea Borșului, urmată de magazinul Hornbach, care are în grijă un spațiu de 5.300 mp pe Calea Aradului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!