Primele cercetări efectuate de polițiștii bihoreni arată că accidentul mortal de marți dimineața, de pe DN1, s-a petrecut după ce un șofer de 39 de ani din comuna Lazuri de Beiuș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit frontal un TIR.

„La data de 28 mai a.c., la ora 06.33, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că, în localitatea Uileacu de Criș, județul Bihor, s-a produs un accident rutier. La fața locului, polițiștii rutieri au constatat că, un bărbat de 39 de ani, din comuna Lazuri de Beiuș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1, pe direcția Aleșd - Oradea, la intrarea în localitatea Uileacu de Criș, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe sensul opus, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus, regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 27 de ani, din comuna Leliceni, județul Harghita”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor. 

În urma accidentului rutier, bărbatul de 39 de ani, care conducea autoturismul, a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul la fața locului. „De asemenea, alte trei persoane, toate pasagere în autoturism, care urmează a fi identificate de polițiști, au suferit leziuni care, de asemenea, le-au provocat decesul la fața locului”, se arată în informarea polițiștilor. 

Șoferul de TIR nu a consumat alcool, după cum a arătat rezultatul etilotestului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub supravegherea unui procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

În jurul orei 10, traficul pe DN1 în acea zonă a fost reluat în condiții normale.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!