Poliţiştii clujeni au ajuns la concluzia că accidentul teribil de pe DN1 Huedin – Oradea a avut loc după ce autoturismul, care se deplasa spre Cluj-Napoca, a intrat pe contrasens şi astfel s-a produs impactul cu TIR-ul condus spre Oradea de un bihorean. În urma impactului, doi adulţi şi o fetiţă de 6 ani, toţi din Republica Moldova, au murit. 

Accidentul rutier s-a produs pe DN1 (E60), la intersecţia cu un drum comunal, între localităţile Morlaca şi Hodiş. În accident au fost implicate un ansamblu de vehicule (un TIR care transporta marfă) şi un autoturism. 

"În urma cercetărilor preliminare, autoturismul ar fi pătruns pe contrasens. Împrejurările şi cauzele vor fi stabilite din datele rezultate la finalizarea anchetei în derulare", au transmis, la solicitarea BIHOREANULUI, reprezentanţii IPJ Cluj. 

Autoturismul era condus de un bărbat de 29 de ani. În interior se aflau alţi trei pasageri, o femeie de 30 de ani şi doi minori de circa 6, respectiv 10 ani. Persoanele din autoturism erau din Republica Moldova. Primele trei (adulţii şi fetiţa de 6 ani) au decedat, iar băieţelul de 10 ani a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri. 

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat, miercuri, că minorii au fost găsiţi în afara maşinii. 

Şoferul ansamblului de vehicule este un bărbat în vârstă de 46 de ani, din oraşul Aleşd, judeţul Bihor. Acesta nu a fost rănit în accident. „S-a băgat pe contrasens şi n-am avut cum să evit. Nu venea spre Huedin nicio maşină, numai eu singur. Eu nu ştiu, a adormit sau ce Dumnezeu s-a întâmplat. Eu am claxonat, am bliţat, dar degeaba”, a declarat șoferul TIR-ului, pentru Observator News. Aceeaşi sursă menţionează că familia se întorcea din Italia. 

De precizat că accidentul s-a petrecut într-o zonă marcată cu linie continuă, deci în care depăşirea prin încălcarea acesteia este interzisă.