Un joc foarte popular de cărți și probabil cel mai ușor de înțeles este blackjackul - deloc complex, dar cu câteva reguli de bază, pe care dacă le stăpânești, vei ajunge să fii printre cei mai buni.

Înțelegerea foarte bine a regulilor jocului presupune trecerea la un alt nivel și atunci poți să vorbești despre strategii și sisteme menite să mărească avantajul jucătorului în fața cazinoului. Jocul de blackjack se joacă doar împotriva cazinoului, reprezentat la masa de joc de către dealer. Câștigă acela care reușește să obțină un scor mai bun, cât mai aproape de 21, dar nu mai mare. Un plan de acțiune bine gândit ajută mult și cu un joc disciplinat șansele tale vor crește considerabil.

Plecăm de la ideea că regulile elementare ale jocului sunt deja cunoscute, îți prezentăm câteva reguli care folosite la momentul potrivit te vor ajută să fii un jucător mai bun.

Folosirea opțiunilor de split, double, hit și stand

Pentru a putea avansa in strategii tot mai complexe, trebuie să stăpânești regulile de bază, cum ar fi momentul potrivit pentru folosirea corectă a opțiunilor jocului. Hit, Stand, Double și Split sunt variante care odată folosite la momentul potrivit, șansele tale de a câștiga pot fi pe măsura așteptărilor:

- Hit: mai iei o carte

- Stand: nu mai iei o carte.

- Split: împărțirea în două mâini diferite atunci când jucătorul primește două cărți identice, urmând ca apoi fiecărei mâini să i se aplice regulile standard.

- Double: dublarea sumei

Cum să maximizezi șansele de câștig

Împărțirea primelor două cărți aduce după sine primele acțiuni care trebuie luate pentru a maximiza șansele de câștig. Valoarea totală a cărților spune exact cum ar trebui abordată o asemenea mână, după cum urmează:

- Prima carte este 9, iar cartea dealerului este între 2 și 6, mai cere o carte.

- Prima carte este AS sau suma celor două cărți este 11, recomandat ar fi să dublezi doar dacă prima carte a dealerului este între 2 și 10.

- Totalul cărților tale este între 12 și 16, solicită o carte numai dacă casa are o carte între 7 și As.

- Suma cărților este 17 sau mai mare, opțiunea ideală este stand.

Metode de limitare a pierderilor

Dacă ai o pereche de 10, J, Q, K nu face niciodată Split pentru că vei reduce șansele de câștig. O asemenea mână este printre cele mai bune. Împărțirea ei presupune din nou plata mizei inițiale și cel puțin teoretic vei avea o mână câștigătoare și una pierzătoare.

Una dintre metodele care te pot ajuta în momentele nu tocmai bune este „Asigurare”, folosită atunci când dealerul are As. Lucrul acesta presupune să primești miza înapoi plus asigurarea dacă dealerul realizează blackjack în mâna respectivă. Doar 16 din cele 52 de cărți au valori cuprinse între 10 și K.

„Surrender” este opțiunea folosită atunci când ai o mână de început foarte slabă comparativ cu mâna dealerului, ceea ce îți permite ca odată folosită să primești 50% din miză, ceea ce înseamnă mult mai mult decât dacă vei continua să joci mâna.

Numărarea cărților

Pentru a reduce avantajul jucătorului, cazinourile au început să treacă la folosirea mai multor pachete de cărți simultan, ceea ce îi pune în dificultate pe jucătorii care aplică strategia număratului de cărți. Dacă știu exact din ce pachet sunt extrase cărțile de fiecare dată, ei pot ține statistici separate pentru fiecare pachet de cărți folosit. Totuși, mai ușor pare să păstrezi o evidență generală a tuturor pachetelor și dacă sunt 6 pachete să împarți valoarea totală la 5. Aceasta este una dintre cele mai grele practici folosite de către jucătorii avansați de blackjack pentru că trebuie să gândească foarte rapid.

Cunoașterea regulilor de bază ale jocurilor de masă din cazino te pot ajuta, dar diferența o face întotdeauna experiența și aceasta poate fi obținută doar prin joc și disciplină.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!