Cauţi noi modalităţi de a-ţi petrece timpul liber în carantină? Ai rămas fără inspiraţie? Iată câteva sugestii pe care să le încerci chiar azi!

Carantina prelungită impusă de criza sanitară în care ne aflăm ne-a pus la încercare din toate punctele de vedere. Statul în casă ne-a forţat, bineînţeles, să fim şi mai creativi. Unele persoane s-au apucat de cursuri de dezvoltare personală, alegând să folosească timpul liber într-un mod productiv, altele au decis să petreacă mai mult timp alături de cei dragi.

Deşi unele persoane vor ieşi din carantină cu skill-uri noi – IT, marketing, gătit, altele caută pur şi simplu să se deconecteze de realitatea de afară şi să găsească noi modalităţi de a se distra, chiar şi într-un spaţiu restrâns. Aşadar, dacă ai rămas fără inspiraţie, iată care sunt sugestiile noastre de a transforma timpul liber într-un prilej de distracţie:

#1 Urmăreşte filme în avanpremieră

Chiar dacă sălile de cinema sunt închise, nu trebuie să spui adio celor mai noi lansări cinematografice. Dacă nu ţi-ai făcut încă un abonament de Netflix sau HBO Go, ai putea lua în calcul şi această posibilitate, mai ales dacă îţi place să te uiţi şi la seriale. 

Unele lansări programate pe anul 2021 nu se vor anula, actorii filmând în continuare, respectând, bineînțeles, toate măsurile de siguranță. Streaming-ul online îți permite să urmărești în timp real titlurile preferate, în HD, exact ca la cinema, economisind însă destul de mulți bani, pentru că nu mai trebuie să te deplasezi nicăieri și poți să mănânci snacks-uri mai ieftine la tine acasă.

De exemplu, câteva dintre cele mai intens anticipate lansări cinematografice din aprilie 2021 pe care le poți urmări și tu în avanpremieră sunt thrillerul In The Earth (se va lansa pe 16 aprilie 2021), Mortal Kombat bazat pe jocul video cu același nume (lansare preconizată pe HBO Max  pe 23 aprilie 2021) sau, dacă dorești să schimbi registrul, te poți relaxa la comedy-drama Limbo, care se va lansa pe 30 aprilie 2021.

#2 Relaxează-te la jocuri video

Fie că ești fanul jocurilor online multiplayer ca World of Warcraft sau Counter Strike, fie că ți-ai achiziționat deja o consolă pentru acasă, jocurile video reprezintă o modalitate accesibilă oricui de a se deconecta de realitatea sumbră de afară și de a pătrunde în lumi virtuale sofisticate pentru câteva clipe.

Platformele de cloud gaming care rulează jocuri de pe servere remote și ți le transmit în timp real prin streaming au explodat în 2020 și 2021, permițând oricui care deține o consolă de joc, un computer sau un device mobil să se conecteze cu o comunitate internațională de jucători.

Dacă, însă, ești mai old-school din fire și vrei să rămâi fidel obiceiurilor dinainte de pandemie, poți oricând să te relaxezi la un joc de table online pe bani reali.

Așadar, chiar dacă nu mai poți să te întâlnești față în față cu prietenii în fața blocului sau în parc, poți oricând să îi chemi să joace din propria sufragerie și puteți câștiga și niște bani.

#3 Participă la concerte online

Artiștii și cântăreții au fost, poate, printre cei mai afectați de contextul pandemic actual în care ne aflăm. Mii de concerte și spectacole în aer liber au fost anulate. Însă, internetul a venit și cu salvarea - mulți artiști au decis, în această perioadă, să mute sala de spectacol în propria sufragerie.

Poți urmări concerte live prin streaming HD dacă te înscrii pe site-urile artiștilor preferați sau dacă te abonezi la platforme mari de streaming.

Pe plan internațional, David Guetta a organizat un concert de acasă care poartă numele de “United at Home”, pentru a-i anima pe oamenii de pretutindeni. Același lucru l-a făcut și Martin Garritz, un alt DJ cunoscut care a mixat pentru fani de pe acoperișul casei sale din Amsterdam.

Iar dacă ai ratat concertul live al artistului preferat, nu trebuie să-ți faci griji. Poți găsi o înregistrare a evenimentelor uploadate ulterior și pe Youtube – de exemplu, câțiva artiști români care au luat parte la curentul internațional de a aduce concertele în online sunt Pepe, Delia sau Smiley care transmit atât de pe paginile personale, cât și live pe Youtube.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

(advertorial)