Grădinar profesionist sau amator? Nu contează. Orice tip de grădinar ai fi, mai mult ca sigur că îți iubești grădina sau micul rai verde, așa cum îți place să îi spui. Printre flori colorate, albine care dau târcoale plantelor și fluturi în căutare de noi locuri în care să se odihnească, este gazonul proaspăt tuns.

În spatele unei grădini frumoase și îngrijite se află o unealtă foarte importantă și care nu are cum să îți lipsească. Este vorba despre motocoasă. Aceasta este folosită pentru: buruieni, vegetație crescută sălbatic, mărăcini, arbuști, tufe mici sau unele flori. Fie că nu ai o grădină foarte generoasă sau ai una foarte mare, comparabilă cu un teren de fotbal, motocoasa potrivită pentru tine și grădina ta o să facă diferența. Nu alege una ieftină doar de dragul de a scăpa, deoarece s-ar putea defecta când o să îți fie lumea mai dragă și gazonul cel mai crescut. Cel mai bine îți iei niște timp pentru a-ți analiza nevoile, bugetul de care dispui, dar și grădina în sine. Dacă vrei ceva cu un rapot calitate-preț foarte bun, îți recomandăm o motocoasă Husqvarna pentru grădină.

Nu te mai fierbem, așa că în acest articol o să vorbim despre lumea motocoaselor și o să îți dăm câteva informații care să te ajute. Dacă dădeai deja scroll pe internet în căutarea motocoasei potrivite și ai dat de acest articol, îți recomandăm să îl citești până la final.

Înainte de a-ți cumpăra o motocoasă, analizează-ți grădina

Pentru a-ți alege motocoasa potrivită, ai nevoie de o analiză a grădinii tale și a nevoilor acesteia. Poate ai niște elemente decorative voluminoase sau o vegetație care crește cât e ziua de lungă. Urmează să îți facem o mică listă cu lucrurile de care să ții cont.

Tipul de vegetație prezent și mărimea grădinii sunt criterii importante. De exemplu, dacă nu dispui de o grădină atât de generoasă, ai putea apela la o motocoasă electrică. În schimb, dacă ai o grădină mare și cu multă vegetație, ai nevoie de o putere mai mare, iar în acest caz o motocoasă pe benzină o să fie cea mai potrivită.

Spațiul de manevră din grădină este și el un criteriu destul de important. De exemplu, dacă unele zone din grădină sunt greu accesibile, asta nu înseamnă că trebuie să rămână și neatinse de motocoasă. Poți să apelezi la una într-o formă ergonomică și care să îți permită să ajungi și în acele locuri fără prea multă greutate.

Dacă ești indecis legat de ce motocoasă să îți alegi, îți recomandăm o motocoasă Husqvarna. Indiferent de nevoile tale, o motocoasă Husqvarna este o alegere bună. Materiale de calitate, durabilitate și oferte diverse.

Tipuri de motocoase

Dacă tot am vorbit mai sus despre evaluarea nevoilor grădinii tale și despre câteva tipuri de motocoase, hai să îți vorbim despre câteva modele mai popualre.

Motocoasa pe benzină este cel mai clasic model de motocoasă. Este acționată de un motor care funcționează pe benzină. Însă, nu-i faci plinul atât de des, precum îi faci mașinii personale. Motocoasa pe benzină este potrivită pentru grădini medii care au buruieni încăpățânate. Însă, dezavantajul lor este că sunt zgomotoase. Dacă îți place cum sună asta, îți recomandăm o motocoasă Husqvarna.

Motocoasa electrică cu fir trebuie concetată la priză. Ceea ce o face o variantă foarte bună pentru grădinile mici. Pe lângă asta, cea electrică nu are o putere foarte mare, așa că este potrivită pentru vegetația normală, care să nu îți dea multe bătăi de cap.

Motocoasele cu acumulatori sunt oarecum o variantă de mijloc a celor două tipuri de motocoase de mai sus. Deși cu un preț mai mare, comparativ cu celelalte, ele sunt potrivite pentru grădinile mari, care nu îți permit să stai cu firul după tine. În plus, autonomia este mare, iar timpul de încărcare este scurt.

Acestea au fost tipurile de motocoase și câteva informații esențiale legate de acestea.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!