Un nou virus se răspândeşte cu repeziciune prin programul Yahoo Messenger. Utilizatorii din România ai YM primesc un link care îi direcţionează, aparent, către o fotografie. De fapt este vorba despre un virus de tip image.php, prin intermediul căruia atacatorul poate prelua controlul asupra computerului infectat. Cei care nu rulează acest executabil nu păţesc însă nimic.

Utilizatorul poate crede că nu are ce să i se întâmple dacă descarcă "fotografia" din link, asta deoarece nu se poate vedea că este vorba despre un executabil (exemplu: IM56245.JPG-www.myspace.com.exe). Problema este că Windows-ul vine setat by default să nu afişeze extensia unui fişier.

Pentru acest caz au apărut şi soluţii. Blogul corvinash.ro publică una dintre metodele prin care se poate scăpa de virus. "Descărcaţi Malwarebytes Anti-Malware. Instalaţi-l şi la sfârşit asiguraţi-vă ca aţi bifat următoarele: Update Malwarebytes' Anti-Malware şi Launch Malwarebytes' Anti-Malware. Apoi apasaţi Finish", arată blogul.

"După lansarea programului, selectaţi Perform quick scan şi apoi apăsaţi pe Scan. După ce termină, apăsaţi OK şi apoi Show Results. Asiguraţi-vă că e totul bifat şi apoi apăsaţi Remove Selected. La final va solicita restartarea PC-ului" şi astfel virusul nu mai are acces la computer.