Întrucât volumul recipientelor de colectare a deşeurilor este menţionat în litri în contractele de salubritate încheiate de RER Ecologic Service, dar la halda de deşeuri depunerea acestora se calculează în tone, e bine de ştiut cum se transformă cantitatea de deşeuri din pubele în kilograme.

O pubelă de 240 de litri, cel mai des folosită de orădeni, se echivalează în 80 de kilograme de deşeuri, adică 0,08 tone. Patru pubele de 240 de litri, adică 960 de litri, alcătuiesc în total un metru cub de deşeuri. Totodată, un metru cub înseamnă aproximativ 320 de kilograme.

Astfel, oricine poate să calculeze câte deşeuri produce, mai cu seamă persoanele juridice, care sunt obligate de lege să completeze lunar formulare cu cantitatea de deşeuri produse.

De pildă, unei firme care are trei pubele de 240 de litri pline i se colectează la o singură ridicare a deşeurilor 240 de kilograme, adică circa 0,75 metri cubi. Într-o lună, adică la patru colectări, se strâng 960 de kilograme, adică 2,25 metri cubi.