Primăria urmează să realizeze o fântână de mari dimensiuni în locul actualelor bazine din Parcul 1 Decembrie. Fântâna va fi muzicală şi va avea jocuri de apă şi de lumini.

Municipalitatea a transmis, joi, o imagine în care se poate vedea cum ar putea arăta fântâna muzicală.

Indicatorii tehnico-economici ai fântânii care va fi amenajată de SC Compania de Apă Oradea a fost aprobat, miercuri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local.

Proiectul mai prevede şi amenajarea cu piatră naturală a scuarului din zona fântânii arteziene, fiind vorba de o continuare a pietonalului de pe strada Alecsandri. De asemenea va fi construit un amfiteatru pentru vizionarea spectacolului acvatic şi de lumini oferit de fântâna decorativă.

Platforma pietonală din jurul viitoarei fântâni arteziene va fi amenajată cu dale din piatră naturală, iar structura rutieră proiectată pentru aleile pietonale va fi îmbrăcată cu pavaj (piatră porfir cu rosturi umplute cu mortar).

Dirijarea şi colectarea apelor pluviale de pe suprafaţa pietonalului se va realiza cu ajutorul pantelor longitudinale şi transversale, fiind conduse prin rigole din granit auriu dispuse de-a lungul aleilor. Totodată se va realiza iluminatul public al zonei prin dispunerea a 8 stâlpi de iluminat, corpuri de iluminat cu LED 28 bucăţi pentru gradene. Spaţiile verzi vor fi şi ele amenajate cu gazon şi plante perene (arbori, arbuşti).

Costurile cu amenajarea fântânii arteziene sunt estimate la 8.464.463,12 lei, iar pentru amenjarea scuarului sunt estimaţi 1.943.558,17 lei. Lucrările ar urma să fie derulate cel târziu începând din anul 2021.

Citeşte şi: Fântână muzicală, cu jocuri de apă şi lumini, dar și un amfiteatru în locul bazinelor din Parcul 1 Decembrie din Oradea