Managerul Spitalului Municipal din Oradea, Maria Silaghi, a anunţat, miercuri după amiază, că a făcut recepţia studiului de fezabilitate pentru construirea unui nou corp de clădire, în care va fi mutată secţia de pediatrie, făcând publice şi imagini cu felul în care va arăta construcţia.

Potrivit unei informări transmise presei locale, recepţia studiului de fezabilitate a proiectului "Construire corp (P+5) spital cu specialităţi pediatrice şi legături funcţionale Oradea" a fost făcută în cursul zilei de miercuri, cu două zile mai devreme faţă de cât fusese estimat.

Este vorba despre proiectul anunţat la finele lunii ianuarie de Silaghi, împreună cu directorul economic de atunci al spitalului, Dacian Foncea. Potrivit celor doi, până la finele anului 2020, unitatea va avea o clădire nouă, doar pentru secţiile de Pediatrie, astfel că în Rogerius vor fi mutate o parte din secţiile exterioare de pe străzile Republicii, Pasteur şi Izvorului.

Silaghi a explicat că, potrivit studiului de fezabilitate, costurile construcţiei (inclusiv manopera), se vor ridica la 57,4 milioane lei cu TVA, respectiv 12,3 milioane euro cu TVA, iar cheltuielile totale vor ajunge la suma de 72,8 milioane lei cu TVA, respectiv 15,6 milioane euro cu TVA.

"Diferenţa dintre cele două sume o reprezintă cheltuielile pentru proiectare şi asistenţa tehnică, utilaje echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj, iar din Capitolul: Alte cheltuieli, la Construcţie şi manoperă intră doar lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier", arată informarea.

De altfel, managerul a transmis presei şi planşe în care se vede cum vor arăta corpurile de clădire.

Investiţia va fi derulată din banii Primăriei şi ai Spitalului Municipal, iar din fonduri europene vor fi achiziţionate echipamente noi, de la CT şi RMN până la aparate de ventilare mecanică de înaltă performanţă.