Acum e "întoarsă pe dos", însă peste un an Piaţa Unirii va fi cu totul schimbată la faţă. Primăria a reamintit, marţi, pe pagina sa de Facebook cum va arăta piaţa centrală a Oradiei, conform proiectului realizat de arhitectul Horia Gavriş.

În ceea ce priveşte coloritul pieţei, în platoul central, gândit pentru susţinerea de evenimente culturale, coloritul va fi pe nuanţe de bej şi elemente de gri granit alternate cu variante de roşcat-gălbui, date de plăcile şi piatra cubică din porfir.

Lucrările implică de la decopertarea pieţei, refacerea plăcii de beton şi a infrastructurii de reţele electrice, irigaţii, apă şi canalizare, până la dotarea cu aparatură audio-video, pietruirea pieţei, refacerea ansamblului Duiliu Marcu, amenajarea fântânilor şi înlocuirea vegetaţiei.

În urmă cu două săptămâni, muncitorii care decopertau asfaltul din Piaţa Unirii au dat peste un puţ, într-o starea foarte bună, undeva la jumătatea distanţei dintre intrarea în Pasajul Vulturul Negru şi strada Vasile Alecsandri.

Bugetul lucrărilor se ridică la 19,4 milioane lei, adică circa 4,4 milioane euro, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2015.