Reprezentanţii companiei UTI Grup au prezentat, săptămâna aceasta, directorului general al Aeroportului Internaţional Oradea, Gheorghe Paşc, şi preşedintelui Consiliului de Administraţie, Bimbó-Szuhai Tibor, soluţiile finale de proiectare şi execuţie a noului terminal, care vizează atât terminalul nou, cât şi pe cel existent, parcările şi drumurile de acces.

"Clădirea noului terminal va avea o suprafaţă de 2.915 metri patraţi, înălţime de 7 metri şi va fi dispusă pe un singur nivel. Este o compartimentare standard pentru un aeroport de asemenea dimensiuni", au arătat reprezentanţii UTI Grup, potrivit News Bihor, care notează că terminalul nou al Aeroportului Oradea va fi dedicat plecărilor pe rute interne.

Potrivit proiectului, la terminalul deja existent se reconfigurează fluxul de pasageri astfel încât vor exista două spaţii amenajate pentru check-in, aparat pentru scanare corporală, bagaje de mână şi pentru bagaje de cală. "În această perioadă, constructorul lucrează la organizarea de şantier", arată informarea.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia obiectivului "Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea" a fost câştigată de asocierea UTI Grup S.A.- Eldiclau S.R.L.

Investiţia se ridică la 22 milioane lei, bani care vor fi plătiţi din bugetul naţional, respectiv printr-un credit de 6,7 milioane lei contractat de Aeroportul Oradea şi garantat de Consiliului Judeţean Bihor.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia investiţiei s-a semnat la finalul lunii iulie. Asocierea UTI Grup - Eldiclau are la dispoziţie 12 luni pentru a finaliza investiţia.