Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, adică pentru perioada 12 – 25 decembrie.

Potrivit estimărilor meteorologilor, în Crişana, regiune din care face parte şi judeţul Bihor, temperaturile vor oscila, ajungând noaptea chiar și la -8 grade.

„În primele trei zile şi cu probabilitate mare şi în perioada 18-20 decembrie, temperatura aerului va avea valori sub cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor între -1 și 3 grade şi ale minimelor de - 8 şi - 4 grade", se arată în informarea ANM.

În restul zilelor din perioada studiată de meteorologi, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului sau chiar puţin mai ridicate. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în zilele de 15 şi 16 decembrie, între 9 și 14 grade ziua şi între 3 și 7 grade noaptea, în medie.

Potrivit graficelor publicate de ANM, în Crișana, în 24-25 decembrie, adică în Ajun și în ziua de Crăciun, temperaturile maxime vor fi de circa 4-5 grade, iar temperaturile minime vor coborî la -2 sau -3 grade.

Precipitațiile vor fi slabe, în perioada menționată, a mai transmis ANM, semn că de Crăciun s-ar putea să nu avem zăpadă. „În perioada 14 -18 decembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii frecvente, predominant ploi la început, apoi averse mixte, inclusiv zăpadă. În celelalte zile ale intervalului de timp, precipitaţiile vor fi slabe, apărând doar în arii restrânse", au mai transmis specialiştii.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!