Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au făcut publică, luni, o informare privind evoluţia valorilor termice şi precipitaţiilor în fiecare regiune a ţării, în următoarele două săptămâni, mai precis în perioada 19 aprilie - 2 mai. În Crişana, temperaturile vor creşte în zilele următoare.

"Vremea va intra într-un proces de încălzire, de la valori termice diurne sub mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 12 grade, se va ajunge la o medie a acestora de 17...18 grade în data de 22 aprilie", se arată în documentul ANM. 

Potrivit meteorologilor, "ulterior este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18...20 de grade".

Astfel, este posibil ca de Florii temperaturile să fie mai scăzute, iar apoi, pe Paşte, vremea să se încălzească.

În ceea ce priveşte temperaturile minime, "în perioada 19 – 26 aprilie, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 4 și 7 grade, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6...9 grade". 

Tot de Paşte s-ar putea semnala şi ploi, în Crişana. "În prima săptămână sunt prognozate ploi locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, când trecător se vor semnala și descărcări electrice. Ulterior probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie și spre începutul lunii mai", se arată în comunicatul meteorologilor. 

Estimarea ANM a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării, adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.