Meteorologii au publicat luni prognoza meteo pentru perioada următoare, pe regiuni. În zona Crișana, vor crește temperaturile, dar sunt șanse mari să plouă tocmai în weekendul de Paști.

Concret, informarea meteo vizează perioada 10-23 aprilie. Despre Crișana, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că „pe tot parcursul intervalului, temperatura aerului va avea în general tendința de creștere mai ales la valorile diurne”.

Astfel, maximele termice vor oscila între 14 și 19 grade. Temperaturile cele mai mari se vor înregistra în Joia Mare, adică 19 grade. De Paște, vor fi maxime de 15-16 grade în Crișana, iar apoi acestea vor fi în creștere. 

„Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 și 7 grade, cu variații semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 5 grade”, precizează meteorologii. 

Deși vremea va fi mai caldă decât la începutul lunii aprilie, se anunță și ploi în zona noastră, inclusiv de Paști. „Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14...18 aprilie, semnificativ în zilele de 14 și 15 aprilie când vor fi posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante”, se arată în prognoza ANM.

(sursa: ANM)

Estimarea ANM pe regiuni, pentru perioada 10-23 aprilie:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!