Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, noi avertizări de vreme instabilă, valabile inclusiv în judeţul Bihor. Mai precis, în zona de munte a judeţului este valabil un cod galben de averse torenţiale şi descărcări electrice. De asemenea, joi, întreg judeţul va fi sub această ameninţare.

Codul galben care vizează zona de munte este valabil de miercuri, de la ora 10, până în noaptea de miercuri spre joi, la ora 3. "În intervalul menţionat, în zonele de munte din judeţele Arad, Timiş, Bihor, Caraş-Severin vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, izolat grindină şi posibil vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp", se arată în informarea ANM.

Avertizarea de cod galben care acoperă întreg judeţul Bihor este valabilă joi între orele 10 şi 23. "În intervalul menţionat, în vestul ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp", mai precizează meteorologii.

Aceştia mai spun că şi la sfârşitul săptămânii, în vestul ţării, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.