Administraţia Naţională de Meterologie a emis, luni, estimarea evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în diferitele regiuni ale ţării în perioada 3-16 mai. În Crişana temperaturile vor creşte chiar şi până la 28 de grade.

"Temperatura aerului va avea variaţii semnificative în prima săptămână a intervalului de prognoză, astfel încât valorile maxime se vor situa între 16 şi 22 de grade, în medie, cu cele mai ridicate valori pe 5, 7 şi 9 mai. Valorile minime, alternante de asemenea, vor fi cuprinse între 3 şi 10 grade. În a doua săptămână regimul termic va prezenta iniţial o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în jurul datei de 12 mai se vor atinge valori de 27...28 de grade, în medie regională, vremea devenind caldă pentru această perioadă, apoi temperaturile vor scădea uşor, spre 22 de grade la finalul intervalului de prognoză, când vremea va deveni normală termic. Regimul termic nocturn nu va avea variaţii importante între 11 şi 16 mai, când se vor înregistra, în medie, 11...12 grade", se arată în informarea ANM referitoare la regiunea Crişana. 

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 5 şi 7 mai şi, din nou, în intervalul 13 - 16 mai.

Estimarea ANM a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.