Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza pentru următoarele două săptămâni, respectiv pentru intervalul 26 iunie - 9 iulie. Urmează un proces de răcire a vremii, dar săptămâna viitoare temperaturile vor crește din nou.

Conform estimării, în Crișana, regiune din care face parte și Bihorul, la jumătatea acestei săptămâni, adică începând de miercuri, se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie.

În rest, însă, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei.

Săptămâna viitoare valorile termice nu vor avea variații importante.

„Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va crește treptat spre 28...30 de grade. La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 11 și 15 grade, apoi va crește spre valori de 14...16 grade”, arată ANM.

Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 27 – 28 iunie și 2 – 3 iulie.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zielele de 28 – 29 iunie, când se va răci și acesta se va situa sub cel normal.

„Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații semnificative ale valorilor de temperatură. În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17...18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18...19 grade”, mai specifică ANM.

Între 26 iunie și 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 10...12 grade.

„Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie”, arată estimarea meteorologilor.

Vezi mai jos vremea pe regiuni!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!