În curtea unui bloc din cartierul orădean Rogerius, pe strada Blaise Pascal, vegetaţia este „sabotată”. Deranjat de un copac înalt cât imobilul, un locatar a început să-i taie rădăcinile, probabil sperând că arborele se va usca.

Un locatar din zonă l-a filmat pe cel care i-a pus gând rău arborelui. În imagini se vede cum bărbatul a săpat în pământ, până a ajuns la rădăcini, iar apoi se foloseşte de două fierăstraie, pentru a le tăia.

„Este şeful de scară, un bărbat de care nu poţi ieşi din bloc fără să dai ochii cu el, şi acum îşi face de cap. Îl deranjează enorm acest arbore şi de câteva zile s-a apucat să-i taie rădăcinile. Cred că vrea să se usuce”, a relatat BIHOREANULUI vecinul nemulţumit.

Locatarii blocurilor din vecinătate se tem acum că, din cauza vecinului lor, un vânt puternic ar putea doborî copacul peste imobile.  

Potrivit regulamentului promovat de Primăria Oradea pentru întreţinerea spaţiilor verzi, niciun arbore de pe domeniul public nu poate fi tăiat, fără avizul municipalităţii, care confirmă că este bolnav sau un pericol pentru cetăţeni. În plus, doborârea arborilor sănătoşi implică şi o autorizaţie din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.