Pentru că s-au ferit de Covid-19, s-au temut de amenzi ori pur şi simplu au fost descurajaţi de vremea rea, orădenii au intrat în anul 2021 respectând restricţiile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Nici în noaptea de Revelion, nici în prima zi din an, poliţiştii nu au găsit petrecăreţi care să încalce flagrant regulile. Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, oamenii legii nu au fost nevoiţi să intervină în situaţii deosebite, precum petreceri ample, şi nici n-au găsit grupuri mari de oameni pe străzi.

Deşi autorităţile se aşteptau ca unii orădeni să se adune în centrul oraşului la trecerea dintre ani, chiar dacă Primăria nu a organizat un foc de artificii, acest lucru nu s-a întâmplat.

Majoritatea orădenilor au întâmpinat anul 2021 la ei acasă, la rude sau la prieteni, privind pe fereastră focuri de artificii „trase” de alţi locuitori ai urbei sau ai satelor din jur, dovadă şi filmările postate pe reţelele de socializare. 

De asemenea, şi prima zi a anului a fost una liniştită, fără incidente deosebite raportate oamenilor legii. Linişte a fost şi pe şoselele Bihorului, neînregistrându-se accidente grave.

După cum se știe, circulaţia între orele 23 şi 5 este în continuare interzisă, cu excepţia situaţiilor medicale ori deplasărilor la şi de la muncă, ori în interes de serviciu.