Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, şi deputatul Sebastian Ghiţă, cunoscut ca apropiat al primului ministru, au fost duşi, marţi, cu mandat la sediul DNA Ploieşti în dosarul privind infracţiuni de fraudare a fondurilor UE.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, Ghiţă e prezent ca suspect în acest dosar în care este vizat cumnatul premierului.

Întrebat despre contractul cu fonduri europene derulat la Comarnic pentru introducerea canalizării în localitate, luat în vizor acum de DNA, Ghiţă a spus: "Ştim cu toţii că lucrările acolo nu au mers aşa cum trebuia, că stagnează, iar firma nu a reuşit să performeze şi să termine acea lucrare publică. Nu cunosc mai multe alte detalii".

Întrebat dacă a fost implicat în acest contract, deputatul a spus că nu. Întrebat, de asemenea, de ce a fost adus cu mandat la DNA, dacă nu este implicat în acest contract, Ghiţă a răspuns: "Îl cunosc pe om (Iulian Herţanu -n.r.) şi probabil că procurorii vor să se convingă de natura relaţiilor mele cu dânsul".

Marţi în jurul prânzului, la DNA era audiat şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Ponta, fostul consilier judeţean în CJ Prahova Mihai Coman, precum şi o altă persoană suspectată în acest dosar.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Mihai Coman are un rol important în acest dosar, el fiind consilier la SC Hidro Prahova SA, societate constituită prin asocierea Consiliul Judeţean Prahova cu mai multe consilii locale din judeţ şi care de câţiva ani derulează cel mai important proiect european din Prahova, pentru introducerea canalizării în mai multe localităţi.

Mihai Coman a fost consilier judeţean PSD în mandatul 2000-2004 şi deţine firma SC Indserv din Ploieşti.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "DNA la familia Ponta: Percheziţii la firma şi la locuinţa surorii lui Victor Ponta"