Primăria Oradea încearcă să-şi şteargă imaginea de expropriator lipsit de suflet, care demolează case ca să facă parcări, aşa că încearcă să cumpere imobile de la populaţie. Joia trecută, de exemplu, Consiliul Local a aprobat achiziţionarea a două case cu front la strada Matei Corvin, pentru lărgirea cu 1.500 metri pătraţi a parcului ce va fi amenajat în strada Rectorului, situată mai în spate.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, aleşii fiind convinşi că orădenii au fost cei care au cerut vânzarea imobilelor. Bihorel a aflat însă că situaţia e mai nuanţată.

De fapt, proprietarul casei de la numărul 175 s-a văzut obligat să vândă după ce s-a trezit că vecinul din dreapta fusese expropriat într-o etapă anterioară, iar demolarea imobilului, lipit de al său, îi va lua jumătate din peretele bucătăriei.

Lovitura finală a venit după ce vecinul din stânga a cerut Primăriei să-i preia imobilul, pe care îl ţinea gol, pentru că nu putea să-l folosească drept sediu de firmă, având prea puţin front stradal.

"Cei de la Primărie mi-au spus că pot să vând acum şi să iau pe casă 85.000 euro sau să fiu expropriat după ce vor fi demolate casele din jur, şi să iau mai puţin", a povestit proprietarul apropiaţilor.

Adică, n-a fost chiar expropriat, dar nici n-a vândut de bunăvoie. Un fel de dragoste cu de-a sila...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!