În organizarea Asociaţiei Judeţene de Judo Bihor, la sala de judo a Liceului cu Program Sportiv Bihorul, în perioada 28-29 mai, au avut loc întrecerile Cupei 1 Iunie la judo. Competiţia a fost rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani şi a reunit la start 101 de sportivi de la 5 cluburi din Oradea şi unul din Borş.

La categoria 9 ani, 20 kg, s-a impus Roland Gavril, de la JC Liberty LPS Oradea, la 30 kg, Daniel Ciuciu, de la acelaşi club, iar la +30, Sebastian Mateaş, tot de la JC Liberty LPS Oradea.

La categoria de vârstă de 11 ani, masculin, au fost organizate 5 probe de greutate, Robert Boldiş, la 27 kg, Darius Benţe, la 30 kg, Dominic Ludescher, la 34 kg, şi Dragoş David, la +46 kg, de la JC Liberty LPS fiind învingători, precum şi Tudor Blahuţa, la 42 kg, de la CS Gym.

Dintre învingătorii categoriei de 13 ani băieţi s-au remarcat, Răzvan Stoica, la 30 kg, Darius Mudura, în limitele categoriei 38 kg, şi Solomon Barburas, la 46 kg, toţi legitimaţi la LPS Liberty.

Categoria masculină de 15 kg a fost cea mai numeroasă, la categoria 34 kg având câştig de cauză Vlad Luncan, de la CS Palatul Copiilor şi Elevilor, la 46 kg, Beniamin Orsos, de la JC Libery LPS, la 60 kg, Crtistian Tripe, de la CSS PCE Oradea, iar la 66 kg, Szabo Attila, de la Viitorul Borş.

Fetele s-au întrecut doar la categoriile de vârstă de 9 şi 13 ani, Aida Ludescher, Jesica Tanca, Dara Benţe şi Diana Letea, numărându-se printre învingătoare.

Cluburuile participante au fost: Viitorul Borş, Gym Oradea, CSS PCE Oradea, Crişul, LPS Bihorul şi JC Liberty.

Cei mai tehnici judoka ai competiţiei au fost desemnaţi Vlad Luncan, de la CSS PCE, şi Szabo Attila, de la Viitorul Borş. Cel mai frumos ippon a fost reuşit de Darius Mudura, de la JC Liberty, cel tânăr judoka a fost Bogdan Creţ, de la acelaşi club, iar cea mai tânără sportivă Carla Tuduc, de la CS Gym.

Competiţia s-a constituit o utilă repetiţie înaintea Campionatelor Naţionale de U11 şi U13, programate la Techirghiol, primele, în intervalul 17-19 iunie, respectiv, la Deva, cele de U13, în perioada 24-26 iunie.