Municipiul de pe malul Mureşului a fost gazdă, la începutul acestei săptămâni, a tradiţionalei întreceri voleibalistice dotată cu "Cupa Aradului". Întrecerea, ajunsă la a 6-a ediţie, a reunit la start 11 echipe din Ungaria şi Romania, 5 echipe de fete şi 6 de băieţi.

Organizatorii competiţiei, DJST Arad, Fundaţia "Ideea" şi Primaria Arad, au decis să se joace în sistemul "cel mai bun din 3 seturi" pâna la punctul 21.

Dacă întrecerea fetelor a fost dominată de echipele din Ungaria, în întrecerea băieţilor s-a impus LPS Bihorul Oradea, care a câştigat toate meciurile cu 2-0 surclasindu-şi adversarii şi adjudecându-şi, astfel, râvnitul trofeu chiar de la prima participare.

Antrenorul orădenilor, prof.Rodian Achimescu a trimis la Arad un lot care i-a cuprins pe: Emil Lung (capitanul echipei), Andrei Achimescu, Ninu Drinceanu, Mihai Lazăr, Alex Buda, Sebastian Chereji, Claudiu Lazăr şi Cristian Birta. Pe lânga cupa acordată învingătorilor, sportivii orădeni au câştigat şi 2 din cele 3 premii speciale acordate de organizatori: cel mai bun ridicător, Andrei Achimescu, şi cel mai bun jucător, Emil Lung.

Clasamentele finale:

-feminin: 1. DRSE Debrecen; 2. Gyomaendrod; 3. Timişoara Girls; 4. Szarvas; 5. Volei Arad.

-masculin: 1. LPS BIHORUL ORADEA; 2. Volei Pulse Arad; 3. Karcag; 4. Ideea Arad; 5. Szarvas; 6. P.O.Timişoara.