Bucuria jocului de tenis dar şi motivarea şi determinarea pe care le presupune competiţia au fost de două ori prezente în în perioada 22-25 iunie pe cele zece terenuri ale Clubului Sportiv "Voinţa" Oradea.

Simultan cu Trofeul Damaco, turneu naţional pentru tenismenii legitimaţi s-au disputat şi meciurile Cupei de vară "Voinţa", turneu organizat în colaborare cu Primăria Oradea şi destinat celor care au deprins recent tainele sportului alb, sportivii care au urmat cursurile de iniţiere în tenis.

Ideea antrenorilor de a susţine concomitent cele două competiţii a fost binevenită, cei 25 de sportivi, începători sau avansaţi, fiind gata să le calce pe urme celor care îşi disputau alături punctele şi premiile Trofeului Damaco.

Au venit să-i încurajeze părinţii, fraţii şi bunicii pentru că începuturile au ceva special şi se cuvine ca emoţiile să fie împărtăşite şi de cei apropiaţi.

"Cei mai buni au fost recompensaţi prin cupe şi medalii. Cei care se ocupă de pregătirea micilor tenismeni sunt antrenorii Nagy Judit, Ina Danciu, Teodora Demeter şi Mucenic Chirilov, care au trăit alături de elevii lor intensitatea meciurilor", a declarant directorul CS Voinţa, Mircea-Teodor Drăgoi.


S-au jucat seturi până la 4, cu tie-break în setul decisiv, iar cei care s-au situat pe podiumul ediţiei 2013 a Cupei de vară "Voinţa" au fost:

Categoria începători, finala: Sebastian Bot-Andrei Saray 0-4, 4-2, 7-4; locul III Vlad Onel şi Vlad Orăsanu;

Categoria 8-10 ani avansaţi, finala: Bianca Moise-Tommy Pantiş 4-1, 2-4, 7-5; locul III Ştefan Munteanu şi Anamaria Raţiu;

Categoria 12 ani avansaţi, finala: Tania Negrău-George Sotoc 5-3, 4-2; locul III Melina Haghgou şi Rebeca But.