Desfăşurate în această săptămână pe terenurile Arenei Voinţa, întrecerile ediţiei a V-a a Cupei de vară Voinţa la tenis au reunit la start  48 de copii, fete şi băieţi.

Antrenorii şi instructorii clubului (Nagy Judit, Ina Danciu, Mucenic Chirilov, Ioan Temian, Nicolae Matache, Alexandru Stohor, Cătălin Gherdan, Nemes Jozsef) au dorit, prin organizarea acestei competiţii, să vadă nivelul de pregătire a sportivilor în vederea legitimării lor, pentru a participa apoi, cu acte în regulă, la turneele oficiale din calendarul Federaţiei Române de Tenis.

S-a optat pentru sistemul turneu, pentru ca jucătorii să dispute cât mai multe partide. Alături de cei care se pregătesc la Clubul Sportiv "Voinţa" Oradea au fost prezenţi şi sportivi de la Marghita, Salonta, Beiuş, Şuncuiuş.

Meciurile au fost deosebit de disputate. "Mulţi dintre competitori fiind la primul lor turneu, n-au lipsit nici lacrimile, emoţiile fiind mari şi în rândul părinţilor şi bunicilor veniţi să-i încurajeze pe  micii tenismeni. Am văzut în tribune chiar şi un "Go Tudor" pe un format A2, care  ne-a dus cu gândul la turneul de la Wimbledon, disputat în aceste zile la Londra", a declarat directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi.

Jucătorii au fost împărţiţi pe niveluri de pregătire, grupele fiind mixte. Fetele au fost, până la urmă, cele care şi-au adjudecat cele mai multe victorii lucru confirmat şi de clasamentul final al Cupei de vară "Voinţa".

Sportivii de pe primele locuri au fost premiaţi cu diplome, cupe şi cadouri.


Rezultate:

Categoria minitenis: 1. Ştefan Ţiplea 2. Georgiana Lal 3. Oliver Negrea 4. Darius Ţing;

Categoria copii nivelul I: 1. Boglarka Popovici 2. Antal Patrik 3. Alexandra Codreanu 4. Carla Groza;

Categoria copii nivelul II: 1. Anamaria Coroiu 2. Andrei Ionuţ Saray 3. Sorana Curtui 4. Alexandru Ionuţ Mihele;

Categoria juniori I: 1. Crina Buibaş 2. Andrei Moza 3. Oana Radu 4. Robert Ene;

Categoria juniori II: 1. Vari-Kakas Andor 2. Farkas-Paul Szabolcs 3. Veronica Isai. 4. Adrian Chişe.