Sala de sport a Colegiului Tehnic nr.1 din Vadu Crişului i-a primit în week-end pe participanţii la prima ediţie a Cupei "Micii tenismeni". Alături de copiii din Vad au fost invitaţi tineri din Şuncuiuş şi Ţeţchea participanţi la proiectul "Tenis în comune şi sate din Bihor", acţiune sprijinită financiar de Consiliul Judeţean Bihor și realizată în colaborare cu Federaţia Română de Tenis.

Ca orice început, primul turneu de tenis organizat în această comună a fost o provocare, atât pentru gazde, cât şi pentur participanţi. Micii tenismeni au trecut repede peste emoţiile începutului, oferind schimburi de mingi care au încântat pe cei prezenţi, fie ei părinţi sau colegi veniţi să-i încurajeze.

„Sigur că n-au lipsit nici lacrimile, dar strângerea de mână de la sfârşitul meciului şterge lacrima şi dovedeşte că fair-play-ul este dominant în orice competiţie", a precizat Mircea Drăgoi, directorul CS Voința Oradea, unul dintre inițiatori. „Au fost meciuri frumoase, unele cu răsturnări spectaculoase de scor. Am văzut copii foarte talentaţi, dornici să demonstreze prin jocul lor că sunt hotărâţi să o ia pe urmele Simonei Halep. De altfel, noua stea a tenisului mondial este cea care i-a fascinat cu jocul şi rezultatele ei şi i-a determinat să se îndrepte spre sportul alb", după cum a mai declarat Drăgoi.

Podiumul ediţiei 2014 a Cupei "Micii tenismeni" arată astfel:

Fete: 1. Ana Coroiu, 2. Alexandra Dobre, 3. Diana Lăzău, 4. Antonia Dobai;
Băieţi: 1. Laurenţiu Găvriluţ, 2. Claudiu Dobre, 3. Călin Bogdan, 4. Cristian Covaci.

De precizat faptul că s-a jucat cu mingi Dunlop Brilliance, iar cei mai buni au primit din partea organizatorilor diplome şi medalii. Toți participanţii s-au bucurat însă de câte un pachet de Crăciun oferit de echipa din Vadu Crişului, gazda turneului.