Clubul orădean de biliard şi snooker Pool Club, club patronat de Czirják József şi Freundlich Rolánd (fratele tânărului poloist Adam Freundlich), organizează în acest weekend un concurs internaţional de biliard. Este vorba despre prima ediţie a turneului care poartă însuşi numele clubului, Cupa Pool Club.

Competiţia este programată sâmbătă şi duminică, cu începere de la orele 10, şi va reuni la start aproximativ 40 de concurenţi din România, Ungaria şi Spania.

Sistemul de desfăşurare al concursului este piramidal, cu dublă eliminare, iar după cum declară organizatorii, înscrierile se pot face până în ziua concursului, detalii putând fi aflate şi pe facebook.com/poolclub.oradea şi la numărul de telefon 0733 988 821.

Preliminariile sunt programate sâmbătă, iar finalele, duminică.

Din ţară, participaţii vor fi din oraşe precum: Sibiu, Timişoara, Lugoj, Arad, Satu Mare, Iaşi, Baia Mare, Carei, Cluj, precum şi din judeţul Sălaj. Din Ungaria, participanţii provin din Nyireghaza şi Budapesta.

Printre cei care vor lua starul la întreceri se va număra şi campionul naţional Ioan Ladanyi din Lugoj, dar şi componentul lotului naţional Oidiu Surdea, situat şi el între primii trei în clasamentul naţional. Un alt participant campionul Ciprian Gândac, sportiv originar din Baia Mare, dar care s-a stabilit de peste zece ani în Spania.

Întrecerile se vor desfăşura la 7 mese.

Concursul este dotat cu premii în valoare totală de 4.500 lei, primii opt din clasament urmând a fi recompensaţi.