Aflat la cea de a XIII-a ediţie, tradiţionalul concurs destinat pescarilor din presa orădeană s-a derulat sâmbătă, 30 mai, pe lacul de pescuit din localitatea Sântimreu.

Jurnaliştii care s-au "duelat" în undiţe la Cupa Presei la Pescuit Sportiv au demonstrat că numărul 13 nu este neaparat cu ghinion, cel puţin pentru unii, pentru că pescarii norocoşi au scos la aer nu mai puţin de 37 kilograme de peşte din balta pusă la dispoziţie de Eugen Guba, administrator al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor "Valea Barcăului", care gospodăreşte complexul.

Concursul de pescuit staţionar a fost organizat de Asociaţia Ecologistă "Ecobiectiv" şi s-a derulat într-o singură manşă, de patru ore. Au participat reprezentanţi ai 9 redacţii din media orădeană, presă scrisă, televiziune şi online, fiecare pescar concurând individual.

La finalul concursului, întreaga captură a fost cântărită după care peştii s-au reîntors în baltă, manifestarea promovând conceptul de pescuit sportiv "Prinde şi eliberează!". Locul I a fost ocupat de Dorel Bara de la cotidianul Crişana, care a reuşit o captură totală de 10,1 kg. de peşte, urmat de Szatmari Tiberiu (site-ul Informaţia de Bihor), care a prins 7 kg. Premiul III i-a revenit lui Ciprian Banici, care a strâns în juvelnic fix 6 kilograme de peşte, aducând astfel cel de-al doilea premiu pentru ziarul "Crişana".

Cel mai mare peşte a fost prins de reprezentantul cotidianului "Bihari Naplo", Bajus András, care a reuşit să scoată din baltă un crap de 4,5 kg., adjudecându-şi astfel Premiul Special. Alături de premianţi, în concurs au prins majoritatea celorlalţi concurenţi, captura totală evidenţiată fiind de 37,2 de kilograme, majoritatea crap indigen, amur şi caras.

Premiile au constat în ustensile şi accesorii de pescuit, momeli, cupe şi diplome. Cupa Presei la Pescuit Sportiv 2015 i-a avut sponsori pe "Constructorul Sălard", Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor "Valea Barcăului", "Frigo Fruct", "Forelit", "Carp Fan", "Fir Întins" şi "CB Baits".