Pentru o zi, redacţiile orădene s-au întrecut nu doar în exclusivităţi şi audienţă, ci şi în... kilograme de peşte. La invitaţia Camelot Resort, complex din Husasău de Criş, recent modernizat şi redeschis, reprezentanţi ai mass-mediei locale au concurat, vineri, la Cupa presei la pescuit.

Pentru că nu în toate redacţiile există şi pricepuţi în tainele pescuitului, la concurs au fost "delegaţi", cu acceptul organizatorilor, şi soţi, prieteni ori rude. Cert este că toţi au aflat că balta are destul peşte. În primele zece minute ale concursului a şi fost prins un crap de aproape 3 kilograme, capturat de reprezentantul ziarului Bihari Napló.

Până la finalul concursului, toţi cei nouă concurenţi s-au lăudat cu cel puţin un peşte prins. Niciunul nu a avut însă de suferit: aşa cum organizatorii au îndemnat, toţi peştii au fost scoşi din apă cu atenţie, puşi pe saltele de primire asigurate de organizatori, cântăriţi rapid şi eliberaţi iar în lac.

La finalul zilei, au fost stabiliţi şi câştigătorii. Pe locul I s-a clasat redacţia Bihari Napló, cu 21 de kilograme de peşte capturat, pe locul II Kiss FM şi pe III redacţia cotidianului Crişana. BIHOREANUL a fost aproape de podium, clasându-se pe locul IV, cu 9,8 kg de peşte prins.

Ca la orice concurs serios, câştigătorii primelor trei locuri au primit trofee anume pregătite de organizatori. În plus, pe lângă diplome, toţi participanţii au primit mâncăruri delicioase, organizatorii pregătind anume pentru ei un babgulyas.

Reprezentanţii Camelot Resort le-au transmis pescarilor bihoreni că îi aşteaptă pe malul lacului, pentru a-şi demonstra abilităţile în mânuit undiţele. Taxa de acces este 40 lei pe zi. De asemenea, a fost redeschis publicului restaurantul localului, cu un look nou şi cu o capacitate de 600 de locuri, din care 400 pe terasă.