În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, la sala de sport a Şcolii "Oltea Doamna" din Oradea s-a desfăşurat în weekend o interesantă competitiţe rezervată echipelor feminine de baschet de la şcolile generale din oraş.

Cupa Şcolilor Generale a fost rezervată doar echipelor din clasele V şi VI şi asta pentru că: "Avem un vid la această categorie de vârstă. Nu avem competiţii oficiale pentru aceste categorii de vârstă", a declarat Mirela Casetti, inspector DJST Bihor.

Competiţia a fost rezervată sportivelor nelegitimate şi a reunit la start patru formaţii, reprezentantele şcolilor: "Oltea Doamna", CN "Emanuil Gojdu", Şc. Gen. nr. 16 şi Şc. "Nicolae Bălcescu".

Meciurile, interesante şi antrenante în disputare, au consemnat trei victorii din tot atâtea posibile pentru jucătoarele de la CN "Emanuil Gojdu", elevele profesoarei Liana Papagiannis, adjudecându-şi astfel competiţia.

Pe locul II s-a situat sportivele de la Şc. Generală nr. 16, pregătite de profesoara Andreea Molnar, cu două victorii şi o înfrângere, iar pe poziţia a III-a, gazdele de la Şc. "Oltea Doamna", care au bifat un singur success, suferind două înfrângeri. La final, echipele au fost premiate din partea Direcţiei de Sport cu diplome, cupe, medalii şi materiale sportive.


Rezultate turneului:
C.N. "Emanuil Gojdu" - Şc. "Oltea Doamna" 22 - 7
Şc. "Nicolae Bălcescu" - Şc. Gen. Nr. 16 13-20
Şc. Gen. Nr. 16 - Şc. "Oltea Doamna" 15-10
C.N. "Emanuil Gojdu" - Şc. "Nicolae Bălcescu" 19-9
Şc. "Nicolae Bălcescu" - Şc. "Oltea Doamna" 7-20
C.N. "Emanuil Gojdu" - Şc. Gen. Nr. 16 29 - 20


Clasament:
1. C.N. "Emanuil Gojdu" - prof. Liana Papagiannis
2. Şc. Gen. Nr. 16 - prof. Molnar Andreea
3. Şc. "Oltea Doamna" - prof. Ana Iosa
4. Şc. "Nicolae Bălcescu" - prof. Radu Iulia