Regulile sunt făcute ca să fie încălcate, par că îşi spun liberalii bihoreni. Primarul PNL din Aleşd, Ioan Todoca, acum la finalul primului mandat, vrea să fie edil în continuare şi se pare că şi-a convins şi colegii de partid, în ciuda faptului că această candidatură va încălca flagrant Codul etic al PNL.

Cum se ştie, în iunie, judecătorii Înaltei Curţi l-au declarat pe Todoca, definitiv, colaborator al Securităţii comuniste, confirmând că în 1989, cu numele de cod Cupidon, şi-a turnat un subaltern de la atelierul Autoservice Aleşd, unde era şef de secţie.

Chit că regulile de integritate ale liberalilor prevăd că nu-i pot lansa în lupta electorală pe cei care au colaborat cu Securitatea, Todoca a cerut să fie o excepţie, pe motiv că turnătoriile lui n-au făcut rău nimănui, dovadă că subalternul lui nici măcar n-a simţit că era în vizorul Securităţii.

Bihorel a auzit că liberalii au de gând să calce pe principii, pentru că niciun alt PNL-ist din Aleşd n-ar putea câştiga alegerile. Mai cu seamă că deja şi-au anunţat candidaturile doi ex-liberali: Dan Vancea, un fost consilier local PNL, care a demisionat din partid după ce a aflat că Todoca a colaborat cu Securitatea, şi fostul primar Zeno Ţipţer, care acum s-a înscris în Pro România...