Pompierii orădeni au reuşit să evite, miercuri seară, un incendiu păgubos. Coşul de fum al unei case din Parcul Traian a izbucnit în flăcări, din pricina funinginii adunate în el.

"Datorită sesizării în timp util a evenimentului şi operativităţii pompierilor militari, evenimentul, provocat cel mai probabil de un coş de fum necurăţat de funingine, nu s-a soldat cu pagube, arzând doar funinginea din interiorul coşului de fum", se arată într-un comunicat remis joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pentru evitarea incendiilor provocate de coşurile sau burlanele de fum necurăţate sau defecte, ISU Crişana le reaminteşte cetăţenilor obligativitatea verificării, reparării, izolării termice şi curăţării periodice a coşurilor de evacuare a fumului. "Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn, etc.). Totodată, coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare", informează ISU.