Campania "Primăvara ecologică a orădenilor" s-a încheiat, însă doar teoretic. Orădenii au continuat să abandoneze, şi dincolo de data-limită, deşeurile pe la colţ de stradă, având pretenţia ca operatorul de salubritate să le ridice gratuit. Numai că orice gunoi lăsat pe stradă după 20 aprilie înseamnă depozitare clandestină şi se sancţionează cu amendă!

Începută la 1 martie şi finalizată iniţial la sfârşitul lunii, campania de curăţenie de primăvară în oraş a fost reluată de municipalitate între 9 şi 20 aprilie, pe motiv că vremea friguroasă din martie i-a împiedicat pe orădeni să-şi deretice cum trebuie casele şi grădinile. Pe lângă cele aproximativ 1.000 de tone de deşeuri strânse în luna martie din amplasamentele stabilite, RER a ridicat în cele 11 zile de prelungiri alte aproximativ 300 de tone.

La acestea se adaugă însă tot cam atâtea strânse din depozite clandestine: adică fie lăsate în locuri în care nu era un amplasament stabilit de strângere a deşeurilor, fie abandonate pe străzi după ce campania s-a încheiat. "Se pare că pentru orădeni curăţenia nu s-a finalizat, căci continuă să abandoneze deşeuri pe străzi", constată directorul tehnic al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Orădenii trebuie să-şi aducă aminte, însă, înainte de a lăsa gunoaiele de izbelişte, dacă nu de bunul-simţ, măcar de faptul că asemenea îndeletniciri sunt sancţionate de poliţiştii locali cu amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei.