Din această săptămână, sunt îndemnaţi să se apuce de curăţenie generală orădenii care locuiesc în jumătatea de oraş aflată pe malul drept al Crişului Repede.

Campania de curăţenie generală organizată de Primăria Oradea şi de operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, a ajuns la jumătate, aşa că în următoarele trei săptămâni se vor colecta deşeurile din cele trei sectoare din zona de nord a oraşului.

Astfel, până pe 7 aprilie, vor putea să arunce gratuit deşeurile voluminoase în containerele amplasate de muncitorii RER Ecologic Service orădenii care locuiesc în Decebal, centru şi o parte din zona de dealuri. Mai precis, perimetrul delimitat de Podul Decebal şi străzile Eroul Necunoscut, Berzei, Olimpiadei, Piaţa Bucureşti, Pod Th. Neş, Izvorului, Ecaterina Teodoroiu, Louis Pasteur, Gheorghe Doja, Aleea Ştrandului, Făcliei, Podgoria, Libertăţii şi E.M. Chitul. În acest perimetru, RER Ecologic Service a amplasat 30 de containere, majoritatea la intersecţii de străzi.

Orădenii pot arunca în recipiente obiecte de uz casnic şi gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uşi, geamuri etc.), dar şi deşeuri vegetale rămase în urma toaletărilor ori curăţeniei făcută prin curţi şi grădini.

Este interzisă depozitarea deşeurilor lângă containerele amplasate de RER Ecologic Service, la fel cum este interzisă depozitarea deşeurilor de orice fel pe domeniul public după încheierea campaniei.

Curăţenia de primăvară la Oradea va continua până pe 22 aprilie. În fiecare săptămână, traseele de colectare vor fi într-o altă zonă din oraş.

Citeşte mai multe despre campania generală de curăţenie în articolul "Oraş în primenire"