Campania de curăţenie generală de toamnă, organizată de Primărie şi RER Ecologic Service, s-a încheiat.

În cele şase săptămâni ale acţiunii, muncitorii de la firma de salubritate au adunat 860 de tone de deşeuri. „Acum, la finalul campaniei, aducem la cunoștință faptul că s-au colectat 860 de tone de deșeuri numai de pe raza municipiului Oradea”, a precizat Ionel Ban, director producție al RER Ecologic Service.

În campania de curăţenie, orădenii au putut arunca gratuit deşeuri voluminoase sau vegetale, RER Ecologic Service amplasând în tot oraşul containere anume destinate colectării lor.

„Campania de curățenie a fost una reușită, cetățenii s-au familiarizat deja cu acestă acțiune a Primăriei Oradea și, spre deosebire de anii precedenți, nu am mai  avut probleme cu nerespectarea locurilor de depozitare a deșeurilor. Menționez că această campanie va continua și anul viitor, când vom relua acțiunea de curățenie generală primăvara și toamna”, a spus şi Mircea Stejărean, șef Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Oradea.

De acum înainte, dacă se vor constata depozitări de deșeuri pe spațiile pe care le dețin, asociațiile de proprietari vor plăti cuantumul serviciului prestat pentru încărcarea, transportul şi depozitarea acestora de către SC RER  Ecologic Service Oradea SA, operatorul licenţiat să presteze această activitate pe raza municipiului Oradea, iar persoanele surprinse că depozitează ilegal deșeuri pe domeniul public vor fi sancționate conform Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 - Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea.