Campionatul Bihorean al Curăţeniei a avut şi prima etapă... acvatică. Aproape 90 de voluntari au adunat gunoaie din apele Crişului Repede, în defileul râului, folosindu-se de 48 de ambarcaţiuni.

Ei au intrat cu caiace şi canoe în sectoare greu accesibile şi au folosit bărci de mare capacitate pentru transportul mizeriilor. Cantitatea de gunoaie adunată de voluntari este impresionantă: 3,23 tone.

Acţiunea a fost organizată de Primăria Vadu Crişului, Asociaţia de Promovare a Destinatiei Defileul Crişul Repede şi Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crişului, având sprijinul Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor şi al specialiştilor în rafting de la Master Adventure şi Water Team.

La îndemnul Consiliului Judeţean Bihor şi al asociaţiei Ecolect Bihor, luna iunie este „Luna curăţeniei în judeţul Bihor”, iar primăriile din judeţ se întrec într-o competiţie de colectat deşeuri separate.

În următoarele săptămâni, sunt programate acţiuni de ecologizare în mai multe localităţi din Bihor. De exemplu, marţi voluntarii vor aduna gunoaie în Pietroasa, Drăgeşti, Ceica, Mădăras, Bulz şi Oşorhei. Doritorii pot urmări calendarul activităţilor pe site-ul Ecolect şi, fireşte, pot participa.