Primarii bihoreni au dat startul la curăţirea şanţurilor şi a acostamentelor drumurilor, după cum le cere şi Regulamentul votat în decembrie de Consiliul Judeţean la iniţiativa preşedintelui Ilie Bolojan, iar între edilii care se dovedesc cei mai harnici se remarcă şi cel din Cetariu, Biró Ferenc Sándor.

Miercurea trecută, pe contul de Facebook al Primăriei Cetariu au fost postate o serie de imagini despre cum se face curăţarea drumurilor din comună, cu mesajul că "de dragul unui sat bine întreţinut, fiecare cetăţean ar trebui să participe la acţiunile de curăţare" şi că "doar împreună putem schimba aspectul comunei", ceea ce este nu doar adevărat, ci de elementar bun-simţ.

Ales din partea PPMT, primarul Biró arată astfel că nici curăţenia în sine, nici Regulamentul pentru curăţenie nu-i ştirbesc "autonomia locală", cum susţin cei 21 de primari UDMR, care ameninţă că vor da în judecată Consiliul Judeţean pentru anularea Regulamentului. În fond, aşa cum nu are culoare politică, curăţenia nu ar trebui să aibă nici încărcătură etnică.