Sâmbătă a fost zi de curăţenie generală în Bihor, ca de altfel în toată ţara. Pentru al zecelea an la rând, voluntarii au răspuns apelului lansat în campania "Let’s do it" şi au adunat gunoaiele aruncate în natură de alţii.

Mulţi dintre voluntari au fost elevii şcolilor din judeţ. De pildă, elevii unei clase de-a VII-a de la Colegiul Greco-Catolic Iuliu Maniu s-au dus în Băile Felix, şi au adunat gunoaiele abandonate în pădure. De asemenea, zeci de elevi de la Şcoala Gimnazială Oltea Doamna au curăţat mizeriile de pe malurile Crişului Repede, pe teritoriul Oradiei.  

La curăţenia generală au contribuit şi angajaţii din structurile militare. Pompierii militari din Ştei şi din Beiuş au mers pe Calea Fusului, în Parcul Naţional Apuseni, dar şi pe Valea Nimăieşti, fireşte, pentru a aduna gunoaie.

Jandarmii au fost şi ei decişi să facă Bihorul mai curat. Echipaţi cu materiale de escaladă şi prinşi în corzi, jandarmii montani au adunat gunoaiele de pe versantul Drumului National 79 Nucet – Vârtop. De asemenea, efectivele Detaşamentului 5 Marghita au optat pentru ecologizarea "Pădurii 3 Copaci", iar cei din Oradea au acţionat în zona şoselei de centură.

"Când vom conştientiza că locul de depozitare al PET-urilor, pungilor, sticlelor, cutiilor de conservă, sacilor cu moloz, spoilerele de maşină etc, NU este marginea drumului şi nici desişul pădurii, atunci vom avea un mediu sănătos, un peisaj minunat, iar aceste campanii vor deveni istorie", au concluzionat jandarmii bihoreni.

Alţi 30 de voluntari, ai Asociaţiei Resurse Educative Umanitare şi Sportive (AREUS), alături de angajaţi ai Parcului Natural Apuseni şi ai Romsilva, au adunat 100 de saci de gunoaie de pe marginea DN 75, care leagă Băiţa de Vârtop.