Aşa cum a promis, RER Vest continuă investiţiile pentru ca Oradea să fie un oraş curat! Pe strada Uzinelor, compania continuă lucrările de amenajare a celui de-al doilea centru de colectare a deşeurilor, unde orădenii vor putea arunca gratuit 12 feluri de resturi inutile.

În lucru

Amenajarea platformei de pe strada Uzinelor a început la sfârşitul lunii august, după ce Primăria a predat amplasamentul către RER Vest. De atunci şi până acum, echipe de muncitori au relocat sau îngropat conductele de utilităţi din zonă, inclusiv ţevile de termoficare care treceau pe lângă limita viitorului punct de colectare.

Terenul a fost nivelat şi pregătit pentru lucrările viitoare, iar în perioada următoare platforma va fi efectiv amenajată, urmând ca până cel târziu la sfârşitul anului să fie dată în folosinţă.

Punctul de colectare de pe strada Uzinelor va cuprinde o porţiune asfaltată pentru circulaţia auto şi pietonală, o porţiune betonată pe care se vor amplasa 12 containere de depozitare a deşeurilor, un container pentru deşeuri periculoase, respectiv două containere prefabricate pentru funcţiuni administrative dotate cu grupuri sanitare care să deservească atât personalul administrativ, cât şi utilizatorii punctului de colectare.

Investiţii asumate

Orădenii vor putea depune în incinta punctului de colectare, cu o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, de la deşeuri cu conţinut periculos, materiale textile, bunuri reutilizabile şi ambalaje, la obiecte de uz casnic, electrocasnice, sticlă, plastic, hârtie şi carton, lemn, mobilier, deşeuri vegetale sau rezultate din construcţii.

Investiţia costă circa 180.000 euro şi este plătită în întregime de RER Vest. Operatorul de salubritate şi-a asumat această lucrare în 2015, odată cu prelungirea contractului privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului.

La acea vreme, RER Vest s-a angajat să facă în Oradea investiţii totale de 850.000 euro. Amenajarea punctului de colectare a deşeurilor este ultima obligaţie pe care operatorul o are de îndeplinit.