Săptămâna trecută, în zona Voltaire a Oradiei, cartier cunoscut şi sub denumirea populară de Ţincapana, în care locuiesc cu preponderenţă ţigani, a început curăţenia generală.

Primăria a convins rromii să ajute deţinuţii Penitenciarului şi echipele operatorului licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, la o amplă acţiune de iginerizare. Aşa că toate gunoaiele din jurul celebrelor blocuri NATO au fost măturate şi au ajuns în containerele de mari dimensiuni puse la dispoziţie de RER.

În plus, zeci de oameni au început să cosească buruienile de pe malul stâng al Crişului Repede, pe un tronson de doi kilometri, cuprins între Calea Clujului şi strada Navigatorilor. Zona n-a fost curăţată de bălării de ani de zile şi este una în care vacile pasc nestingherite de mormanele uriaşe de gunoaie. Reprezentanţii Primăriei garantează că întreg perimetrul va fi curăţat complet, astfel că va deveni o veritabilă zonă verde a oraşului.

În plus, firma Romprest va face deratizarea şi dezinsecţia în zonă, inclusiv în subsolurile blocurilor NATO, astfel încât localnicii să scape şi de neplăcuta vecinătate a rozătoarelor.